Konferencja „Żywność wysokiej jakości – produkty tradycyjne i regionalne”

Miniaturka artykułu Konferencja „Żywność wysokiej jakości – produkty tradycyjne i regionalne”

Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego zaprasza na konferencję „Żywność wysokiej jakości – produkty tradycyjne i regionalne”, która odbędzie się 8 lutego br. o godz. 10:00 w Dworku Helena w Porosiukach k. Białej Podlaskiej.

Tego dnia obchodzimy Tłusty Czwartek, co za tym idzie jest to idealna okazja, by porozmawiać o regionalnych przysmakach. Lokalizacja wydarzenia nie jest przypadkowa, bowiem powiat bialski jest liderem pod względem liczby wpisanych produktów tradycyjnych.

Podczas konferencji zostaną omówione m. in. zasady wpisywania na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, certyfikacja produktów regionalnych oraz możliwość sprzedaży własnych wyrobów.

O swoich wpisanych produktach opowiedzą nam członkinie KGW w Łobaczewie Małym „Koło Aktywnych Kobiet z Łobaczewa Małego”, Koło Aktywnych Kobiet z Łobaczewa Małego i Zespół Łobaczewianki laureatki konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów.

Zgłoszenia trwają do 5 lutego 2024 r. pod nr tel. 81 4416 802 lub 81 4416 538.

Serdecznie zapraszamy do udziału!

Link do wydarzenia:

https://www.facebook.com/events/3687535411527476/?ref=newsfeed

Data dodania: 31.01.2024 15:10

Kategorie: Aktualności