Województwo Lubelskie ogłasza konkurs dla dzieci w wieku 7-15 lat na opis własnych produktów, potraw i dań kulinarnych przygotowanych z wykorzystaniem ryb słodkowodnych.
Celem konkursu jest promowanie dziedzictwa kulinarnego regionu oraz odkrywanie, poznawanie i prezentowanie kulinarnych tradycji ziemii lubelskiej związanej z rybami słodkowodnymi.
Praca konkursowa powinna być w formie filmu, prezentacji multimedialnej lub opisu wraz z dokumentacją fotograficzną oraz zawierać:
– opis tradycji kulinarnych dotyczących danego produktu/potrawy/przetworu i ich związek z wykorzystaniem ryb słodkowodnych,- listę składników,- sposób przygotowania.
Zgłoszenia do konkursu należy przesłać w terminie do 18 czerwca 2021 r. za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres e-mailowy: konkursy@lubelskie.pl podając w tytule wiadomości hasło: Konkurs „Ryba na talerzu” lub pocztą tradycyjną na adres: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego w Lublinie, ul. Grottgera 4, 20-029 Lublin, z dopiskiem: Konkurs „Ryba na talerzu”.
Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi do dnia 5 lipca 2021 roku.
Dla laureatów konkursu przewidziano cenne nagrody rzeczowe:
I miejsce – do 400 zł;II miejsce – do 300 zł;III miejsce – do 200 zł;15 wyróżnień do 100 zł.
Więcej informacji znajdziecie Państwo:
Na oficjalnej stronie organizatora: https://www.lubelskie.pl/aktualnosci/konkurs-dla-dzieci-ryba-na-talerzu/W regulamin konkursu: Regulamin konkursu
Załączniki: